Onze Weissburgunder wijntelers aan het woord

Onze Weissburgunder wijntelers aan het woord

Onze Weissburgunder wijntelers aan het woord

Onze oorsprong

Als klein familiebedrijf cultiveren we wijngaarden die verspreid zijn over heel Rheinhessen. In Wahlheim groeien onze wijnstokken op kalksteen dat warmte vasthoudt, in Siefersheim op koelere locaties op porfier (verweerd gesteente van vulkanische oorsprong) en aan de Rijn op warme locaties met zand- en grindbodems van de oertijd. Dit betekent dat we kunnen putten uit een divers terrein.

Klara Mueller-Oswald

Ik kom uit een familie van wijnmakers uit Siefersheim en heb zelf het vak van wijnmaker geleerd tijdens een klassieke leertijd bij de wijnmakerijen Neiss en Zelt in de Pfalz en studeerde wijnbouw en oenologie( technische wijnwetenschap) in Geisenheim. Na mijn studie vond ik het leuk om werk te combineren met reizen. Zo deed ik ervaring op in de Nieuw-Zeelandse wijnbouw, maar ook op backpacktochten over de hele wereld door Noord- en Midden-Amerika, Azië en Oceanië.
Inmiddels rijk aan levenservaring en wijnkennis, ondersteun ik Simon in alle zaken. Van werken in de wijngaard tot marketing aan toe. Als allrounder ben ik overal bij betrokken.

Simon Mueller-Oswald

Ik wist al heel vroeg wat ik later wilde worden: wijnmaker! Na school ging ik werken in de wijnmakerij van mijn oom en vanaf dat moment leerde ik het werk in de wijnmakerij kennen en er van houden.
Na school voltooide ik een duale studie in Neustadt / Weinstraße in wijnbouw en oenologie. Ik heb mijn vak geleerd tijdens het praktijkgedeelte in de wijnmakerijen Peth-Wetz en Wittmann in Rheinhessen. Al in het najaar van 2011 heb ik mijn eerste eigen jaargang geinitieerd. In 2017, op 24-jarige leeftijd, nam ik samen met mijn vrouw Klara de wijnmakerij Oswald in Wahlheim over. Ik leg veel hart en ziel in de wijnen: van de wijnstok tot de fles, ik begeleid elke stap van het proces met toewijding.

Wijngaard Oswald

Ons WEINGUT OSWALD is gevestigd in Wahlheim in Rheinhessen en wordt sinds 2017 onafhankelijk door ons beheerd. We combineren traditie met moderniteit. Wij stoppen onze ziel en zaligheid in het duurzame beheer van de wijngaarden, het wijnmaken en het contact met afnemers. Dit alles leidt tot wijnen van de best mogelijke kwaliteit en smaak op verschilllende niveau’s, van instapwijnen tot meer gestructureerde wijnen met een hogere complexiteit. Dus voor ieder moment en voor ieder wat wils. De liefde en het plezier tussen ons beide straalt ook af op onze wijnen. Die geven namelijk veel drinkplezier en zijn toegankelijk, met allemaal een schitterende drinkbalans.

Vegan wijn

Onze Oswaldwijnen zijn plantaardig of tewel veganistisch. Bij het klaren van de wijn (zorgen dat de troebele deeltjes verwijderd worden) wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijnmaken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Wij verlagen de temperatuur van de wijn op het laatste moment zodat onze wijnen op een natuurlijke wijze worden geklaard. Hierdoor worden er geen dierlijke producten gebruikt.