Yes...barbecuetime!

Zodra de zon schijnt en de geur van grillend vlees of verse groentes door de tuin trekt, weet je: het is barbecue-tijd. Maar wat leg je nou op de grill om echt indruk te maken? In deze lijst vind je voor elke letter van het alfabet een geweldig bbq-product van de Barbecue Boerderij— van klassiekers tot verrassende toppers.

A – Ajam saté
Indonesische kipspiesjes, gemarineerd en geserveerd met romige pindasaus. Altijd een succes.

B – Bacon wrapped cheese dog
Hotdog gevuld met kaas, omwikkeld met spek. Rijk, romig en zondig lekker.

C – Cajun garnalen
Pikante garnalen met een rokerige bite. Heerlijk als starter of bijgerecht.

D – Duxelle kipmedaillon
Kipfilet gevuld met champignonroomvulling. Elegant en smaakvol.

E – Entrecote chimi churi
Malse steak met Argentijnse kruidenolie. Een stoer stuk vlees met karakter.

F – Filetkarbonade Texas style
Gerookt en gekruid, ideaal voor wie houdt van een stevige bbq-smaak.

G – Gemarineerde kipspies
Eenvoudig, smaakvol en altijd populair bij jong en oud.

H – Hamburger
De bbq-klassieker. Zelf beleggen voor eindeloze variatie.

I – Ikan kuning pangasiusfilet
Geelgekruide visfilet uit de Indonesische keuken. Zacht en kruidig.

J – Jalapeño poppers
Gevuld met roomkaas, vaak omwikkeld in spek. Pittig snackje.

K – Kipfilet in curry marinade
Een Oosterse twist op kip van de grill. Aromatisch en sappig.

L – Lamskotelet rozemarijn
Kruidig en verfijnd. Serveer met knoflooksaus of muntdip.

M – Mexicaanse barbecueworst
Gekruid met komijn, chili en paprika. Vol van smaak.

N – Naanbrood
Kort grillen en insmeren met knoflookboter. Heerlijk bij curry of vlees.

O – Opgerolde merguez chipolata
Pikante worstjes in spiraalvorm. Speels en smaakvol.

P – Pea & mint veggie spies
Vegetarisch en verfrissend. Licht, voedzaam en verrassend lekker.

Q – Quesadilla’s
Gevuld met kaas, kip of bonen en kort gegrild. Smelt op je tong.

R – Rendang kipspies
Een Indische klassieker op een stokje, met diepe smaken en een zachte bite.

S – Speklap Bombay
Een kruidige trip naar India op je grill. Knapperig van buiten, zacht van binnen.

T – Tonijnsteak
Snel gegrild, licht rosé van binnen. Ideaal met een sojamarinade of wasabi-limoensaus.

U – Uienringen
Even op de grill tot ze karamelliseren. Simpel, maar zo lekker bij een hamburger of als snack.

V – Varkenshaasmedaillon
Elegant en lekker mals. Serveer met een honing-mosterdsausje.

W – Worstjes
Van bratwurst tot merguez – altijd een veilige keuze met eindeloze variatie.

X – Xtreme spicy kipvleugels
Voor de waaghalzen. Grill ze krokant en serveer met een koele dip.

Y – Yakitori kipspies
Japanse streetfood op z'n best. Zoet, zout en perfect in balans.

Z – Zalmfilet met limoen en dille
Fris, zacht en ideaal in combinatie met een beetje rook van de bbq.

 

Benieuwd geworden naar de diverse kant-en-klare A-Z BBQ Menu's? Neem snel een kijkje op de A-Z BBQ-kaart!