A-Z...méér dan BBQ!

A-Z...méér dan BBQ!

A-Z...méér dan BBQ!

Culinaire creasofen Jeroen en Jelle over het nieuwe A-Z concept: het all-in thuisdiner

Met de paplepel ingegeven

Jeroen: "Mijn passie en beleving voor lekker eten gaat terug naar de tijd dat ik als kleine jongen mijn moeder mocht helpen in de keuken om samen met haar een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Mijn moeder was een 'ware keukenprinses' en is na haar koks-opleiding les gaan geven op een toenmalige huishoudschool. Ze schreef haar eigen recepten op in een bleuband boekje, hetgeen door de jaren heen steeds voller kwam te staan met allerlei streekrecepten maar ook met allerlei rare kookvlekken haha. Mijn moeder kookte veel met seizoensgebonden producten. Ze leerde mij al vroeg dat de smaak van de natuur het lekkerste is in het seizoen zelf. De passie en liefde om mooie producten van het seizoen te delen met de échte liefhebber was voor mij altijd een droom, die nu werkelijkheid is geworden."

Culinaire verwennerij

"Toen Jelle van A-Z op mijn pad kwam en me vroeg of ik mee wilde denken hoe een betaalbaar Limburgs Kloostervarken Seizoensbox Menu samen te stellen, was mijn antwoord  dan ook meteen volmondig: 'JA! 'Met de seizoensboxen wil A-Z de inwendige mens verwennen van het begin tot het eind, tot in detail met hoogwaardige bereide producten van het seizoen. Met een A-Z seizoensbox zet je lekker makkelijk een all-in thuisdiner van een culinaire hoog niveau op tafel. Uiteraard net als bij de barbecue of gourmet voorzien van trendy serviesgoed tot zelfs de afwas aan toe."

Daarom Seizoensboxen

Jelle: "Elk seizoen in het jaar heeft zo haar specifieke eigenschappen. Door de overspannen consumptiemaatschappij zijn we gewend om 12 maanden van het jaar aan voeding alles te kunnen krijgen. Het seizoen geeft echter op natuurlijke wijze aan wat het aanbod wat betreft voedingsmiddelen op dat moment is of kan zijn. Het is belangrijk om locale en regionale leveranciers te betrekken bij het eindproduct. Het is toch raar dat we in de winter asperges kopen die uit een ver land worden geïmporteerd. Of appels uit Nieuw-Zeeland terwijl de mooiste en lekkerste appels uit diverse windstreken van Nederland zelf komen. Het concept van de A-Z Seizoensboxen bevat alleen maar de beste producten uit het seizoen van de beste locale en regionale leveranciers."

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

*Eerlijke lokale, regionale kwaliteitsproducten

Jeroen: "De trots en passie van de makers wordt gedeeld met klanten die houden van zowel kwaliteit  als van hun eigen regio."

*Duurzaamheid en milieubewust

Jelle: "Het seizoen geeft en bepaalt de mooie streekproducten in de box. Geen lange transporten vanuit verre landen. Milieuvriendelijke verpakkingen zorgen voor een duurzame uitstraling.

*Eerlijke prijs voor zowel producent als consument

Jeroen: "De producten in de seizoensboxen gaan rechtstreeks van de producent naar de consument, zonder tussenkomst van retail en groothandel."