Franck Massard Más Amor Verdejo 2021

Franck Massard Más Amor Verdejo 2021

Franck Massard Más Amor Verdejo 2021

Culinaire creasofen Jeroen en Jelle over hun mosselwijn

Lekker wijnen

Wat drink je bij vers bereide mosselen? Onze creasofen Jelle & Jeroen zijn tot de conclusie gekomen dat de Franck Massard Más Amor Verdejo 2021 het beste past bij het Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu. Waarom deze wijn? Waar komt deze wijn vandaan? Hieronder lees je de antwoorden:

Frisse smaak

Creasoof Jeroen: “Verdejo is een karaktervolle Spaanse druif die heerlijk drinkbaar is op zichzelf en ook vaker wordt gebruikt in een blend. Vaak zien we dat wijnmakers ervoor kiezen om Verdejo te blenden met Sauvignon Blanc. Verdejo komt van het woord ‘verde’, wat groen betekent.  De Franck Massard Más Amor Verdejo 2021 wordt gemaakt van 85% Verdejo en 15% Sauvignon Blanc en heeft 4 maanden ‘sur lie’ (op gist) gerijpt. De wijn heeft een heerlijke frisse en mondvullende dronk met smaken van citrusvruchten en rijpe abrikoos. Persoonlijk ben ik dol op deze wijn en ik moet ook echt oppassen met zo een fles in mijn buurt. Voor ik er erg in heb is ie leeg en ben ik teut, wat mij niet echt aantrekkelijker maakt, aldus mijn vrouw haha.”

Duurzame kwaliteit

Creasoof Jelle: ”In het wijnschap kan het voor een leek soms een wirwar van merken en wijnhuizen zijn die je eigenlijk niets zeggen. Juist daarom is het zo fijn dat wij, na eindeloos proeven en inmiddels met vele deskundige adviezen van de winecompanions te Venlo op zak, alvast de keuze voor jou gemaakt hebben. Lekker makkelijk toch?! De Franck Massard Más Amor Verdejo 2021 zal nooit teleurstellen, dat kan ik je met de hand op mijn hart beloven. Franck Massard is een geboren en getogen Fransman. Hij begon zijn carrière als sommelier en werd in 1996 de beste sommelier in het Verenigd Koninkrijk. In datzelfde jaar ontmoette hij in Londen Christophe Brunet. Ze werkten samen bij het beroemde wijnhuis Torres in Barcelona en kunnen beide bogen op een enorme ervaring in de wijnwereld, waaronder het maken van wijnen. Dit wijnmerk, afkomstig uit wijnhuis Torres, levert namelijk een constante kwaliteit op. Dit wijnhuis is niet voor niets afgelopen jaar en wederom dit jaar verkozen tot ‘Worlds Most Admired Winebrand’ door professionals in de wijnwereld in het magazine Drinks International.

Meer over Wijnhuis Torres

Het familiebedrijf werd 150 jaar geleden opgericht in 1870 in Vilafranca del Penedès. Maar de beginselen van de wijnbouw tradities van Penedès komen al uit de 16e eeuw. Elke generatie heeft zijn passie voor de wijncultuur overgedragen van ouders op kinderen. Deze passie heeft geresulteerd in een diep respect voor de natuur en traditie, maar ook geloof in innovatie. Vandaag de dag focust de 5e generatie zich op het maken van wijnen van bijzondere wijngaarden en historische landgoederen. Daarnaast herontdekken ze oude varianten om te zien hoe ze zich moeten aanpassen aan het veranderende klimaat. Sinds 2008 zet Familia Torres stappen tegen de klimaatverandering. Ze implementeren aanpassings- en mitigatiemaatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. De familie heeft een historische band met Penedès, Conca de Barberà, Priorat en Costers del Segre. Maar nu reiken de wijngaarden tot in de Spaanse wijnregio's Rioja, Ribera del Duero, Rueda en Rías Baixas, en in Chili en Californië. Familia Torres is lid van "Primum Familiae Vini", een genootschap waarin 12 van de oudste en meest prestigieuze wijnfamilies ter wereld in zijn vertegenwoordigd en is oprichter van International Wineries for Climate Action, die zich inzetten voor het terugdringen van CO2-uitstoot in de wijnsector.