NIEUW: Aardbei Pistache Lingot

NIEUW: Aardbei Pistache Lingot

NIEUW: Aardbei Pistache Lingot

Aardbei Pistache Lingot

Onze chefkoks zijn afgelopen winterdagen druk in de weer geweest om een verrassend en smakelijk toetje voor jou als A-Z klant samen te stellen. En ik kan met zekerheid stellen: "Dat is ze gelukt!" Met de Aardbei Pistache Lingot geniet je van de heerlijke zoete smaak van aardbeienmousse gemaakt van heerlijke Hollandse aardbeien van onze telers uit de regio, voorzien van een pistachecrême op een zachte cakebodem. Ben je aan het afvallen? Dit toetje hoef je niet aan je neus voorbij te laten gaan. Ik zal je vertellen waarom.

Pistachenoten: gezond tussendoortje om mee af te vallen

Wist je dat in Amerika de pistachenoot ‘the skinny nut’ wordt genoemd? En niet zonder reden: pistachenoten zijn gezond en kunnen helpen om af te vallen. Een Amerikaans onderzoek toont aan dat je afvalt wanneer je dagelijks pistachenoten snackt. Proefpersonen die ’s avonds 53 gram pistachenoten snackten (à 240 calorieën) vielen meer af dan personen die zoute pretzels snackten (56 gram à 220 calorieën). Het dieet was verder voor iedereen gelijk. Ook het vetgehalte daalde bij de ‘pistache proefpersonengroep’. Pistachenoten als manier om af te vallen? Het lijkt te werken!

Gezonde vetten

Ja, er zitten vetten in pistachenoten. Maar van vet kom je niet altijd aan. 90% van deze vetten is namelijk onverzadigd. En die zijn wél gezond in tegenstelling tot verzadigde vetten (die in chips, friet et cetera zitten). Let wel: gebrande en geroosterde noten zijn minder gezond dan rauwe noten. Gebrande noten worden gefrituurd en zijn dus vetter (= niet goed voor de lijn). Bovendien bevatten ze minder voedingsstoffen door de bereidingswijze. Dit laatste geldt ook voor geroosterde noten.

Lokale kwaliteit

Het 'goed voor de lijn toetje' uit onze Limburgse Asperges Seizoensbox Menu getuigt dus wederom van kwaliteit net zoals onze asperges, de bijgesloten Weissburgunder wijn, de Livar Ham én nog veel meer lekkers. Een all-in diner in één box. A-Z is meer dan barbecue…proef het nú!