Passievrucht Tartelette

Passievrucht Tartelette

Passievrucht Tartelette

Tartelettes

Chefkok Robert: Misschien ken je ze wel uit de etalage van de Franse patissiers: Tartelettes. Deze kleine taartjes worden gevuld met talloze verschillende vullingen en zien er super feestelijk uit. Meestal worden ze gevuld met een zoete vulling. Mijn collega's ‘culinaire creasofen’ Jelle en Jeroen vonden het een tof idee om als toetje bij het Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu, de tartelettes te vullen met passievruchten.

Hoe de passievrucht aan zijn naam komt

Deze vrucht dankt zijn naam aan de passiebloem die de passie van Christus zou symboliseren. De 'gele passievrucht' wordt ook wel maracuja genoemd. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad. De schil is niet eetbaar. Binnenin zit zachtgeel vruchtvlees met eetbare pitjes. Het vruchtvlees heeft een fris zoete smaak.

Creasofen aan het woord

Jelle: “Als culinaire creasoof bruist mijn hoofd altijd van ideeën, zo ook bij het ontwikkelen van het toetje voor bij de Mosselbox. Na veel wikken en wegen en overleggen met collega-creasoof Jeroen, regionale patissiers én kwaliteitsmanager Robert, zijn we samen tot dit geweldige eindresultaat gekomen: De Passievrucht Tartelette. Een chique, smakelijk maar vooral spannend nagerecht. Dit toetje streelt je tong en doet je verlangen naar meer. Jouw culinaire passie zal zeker aangewakkerd worden met dit met zorg bereide nagerecht." 

Jeroen: “De brosse smaak van deze tartelette gecombineerd met het zachte Italiaanse schuim(merengue) en de friszoete smaak van de passievrucht doet je vermoeden dat je in Verona bent, maar dan wel gewoon in je eigen achtertuin. Hoe leuk! Heb je dus wat te vieren met zijn tweetjes (of met meer) en dineer je het liefst in je eigen huisje? Met onze Zeeuwse Mosselbox inclusief creatief toetje wordt jouw thuisdiner smakelijk, passievol én lekker makkelijk.