Wat je dichtbij haalt is méér dan lekker

Wat je dichtbij haalt is méér dan lekker

Wat je dichtbij haalt is méér dan lekker

Lokaal zaken doen

Ondernemen is een passie. Maar geeft ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met onze seizoensboxen willen wij als bedrijf daarom zoveel mogelijk lokaal zaken doen, duurzame producten inkopen en verspilling zoveel mogelijk voorkomen. Onze culinaire creasofen Jelle en Jeroen zijn dan ook op ‘duurzaam inkooppad’ geweest en kwamen zo terecht bij Bart van Kessel van Compagnon Culinair (voedselfabrikant) te Deurne en de Fam. Jongen-Bude van het gelijknamige aardappelbedrijf te Berg en Terblijt. Beide bedrijven hebben samen gewerkt en zijn op een duurzame manier gekomen tot de overheerlijke pastinaak-wortelpuree, die te vinden is in ons Limburgs Kloostervarken Seizoensbox Menu.

Petatte

Jelle: ”Een aantal weken geleden zijn we op bezoek geweest bij het aardappelbedrijf van de familie Jongen–Bude. Na een informele kennismaking onder het genot van een bakkie koffie, kregen we een interessante rondleiding. De nieuwe oogst aardappelen was binnen en de loods was dan ook tot de nok aan toe afgevuld met ‘petatte’, zoals we hier in Limburg zeggen." “De oogst is goed geweest”, vertelde de eigenaar van het aardappelbedrijf trots aan ons. “Een mooie kwaliteit en een flink formaat aardappel. Qua kilo’s is het iets minder dan voorafgaande jaren. Dit komt door de extreem warme zomer. Dit mag de pret niet drukken. Het gaat ons uiteindelijk om de kwaliteit en de smaak van de aardappel."

Verspilling voorkomen

Bart van Compagnon Culinair (toen ook aanwezig tijdens deze zakelijke afspraak) voegde hier vanuit zijn eigen expertise aan toe: "Er zijn aardappels die qua formaat niet interessant zijn voor de consument. Deze zijn vaak te klein maar kunnen prima worden verwerkt tot een puree voor bijvoorbeeld de seizoensbox van A-Z. Wanneer daarbij de grote aardappels voor friet geschild zijn, gaan deze door een snijmachine. Het snijafval wordt opgevangen. Dit snijafval kun je vergelijken met kleine flinter dunne rauwe chips. Nou, dit is nu net wat we moeten hebben voor de gratin die A-Z in de seizoensbox wil hebben."

Met lokale liefde bereid

Dus heb je zin in een all-in thuisdiner dat samengesteld is met producten van lokale telers? Probeer dan eens ons Seizoensbox Menu. Onze creasofen hebben deze met zorg en liefde voor zowel de consument als de producent (ONZE AARDE) samengesteld en dat proef je!"

 

 

 

 

 

 

 

.