Het aspergeseizoen is geopend

Het aspergeseizoen is geopend

Het aspergeseizoen is geopend

Eigenaar Jack Willems over het paasdiner bij zijn ouders

Het witte Goud

Wie in Limburg geboren, is kent ze. Wie in Limburg vrienden heeft, kent ze. Wie geregeld in Limburg op vakantie gaat, kent ze. 'Ze?' Ja, ‘het witte goud’, bedoel ik. Ieder jaar zo rond begin april tot half juni worden er in onze provincie asperges geoogst. Dit is hard werken want je moet in alle vroegte het veld op om de asperges wakker te schudden uit hun slaap. Met een metalen kistje aan je arm en een lang mes met houten handvat loop je door de mulle zandgrond op en waar je een wit kopje boven het zandbed uit ziet steken, daar houd je halt om vervolgens het witte goud met een volleerde steektechniek te oogsten. Mijn ouders hadden een boerenbedrijf met aspergeteelt dus ik weet maar al te goed hoe lekker ze zijn, maar ook dat het oogsten ervan 'biestig hard werke' was en nog steeds is.

Limburgs diner

Met de Kermis, de Paasbrunch  en Moederdag kregen we bij mijn ouders standaard asperges te eten. Héérlijkkk! De rolletjes gekookte ham, de hardgekookte eieren en een heerlijke botersaus waarmee de asperges geserveerd werden, maakten deze etentjes altijd tot culinaire feestjes. Als ik eraan terug denk dan loopt het water me alweer in de mond. Het is niet geheel vreemd dus dat mijn zoon de liefde voor 'het witte goud' van zijn opa & oma heeft meegekregen. Om iedereen op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met de door hem zo geliefde asperges heeft hij dan ook samen met collega creasoof Jeroen een Seizoensbox Menu ontwikkeld waarin de asperge centraal staat. Daarvoor zijn ze op bedrijfsbezoek geweest bij Martens Asperges te Tienray, waar ze hun ogen uitkeken en veel nieuwe dingen leerden over dit prachtige streekproduct. Daarna zijn ze nog afgereisd naar Restaurant Damianz te Roermond waar chef-kok Jeroen van Gansewinkel hen liet zien hoe de 'asperges op Limburgse wijze' bereid dienen te worden.

A-Z…meer dan barbecue

Na heel wat gebrainstorm en kennis vergaren zijn onze culinaire creasofen Jelle en Jeroen uiteindelijk met het overheerlijke Limburgse Asperges Seizoenbox Menu ter tafel gekomen. Door regionaal zaken te doen met collega-ondernemers (Martens Asperges en Restaurant Damianz) kan A-Z wederom een duurzaam seizoensproduct op de markt brengen, waar we als bedrijf beretrots op zijn. Met deze seizoensbox tover je in een kort tijdsbestek een heerlijk limburgs professioneel all-in (moederdag) diner op tafel en kruip jij zelf voor een dag in de huid van een échte chef-kok. Hoe leuk is dat, een mooier moederdag cadeau kan ik zo snel niet bedenken. En zó geregeld...vanuit je luie stoel. Ik zou zeggen: “Proef het seizoen. A-Z is meer dan BBQ!”