Kies met Pasen voor het Vis Gourmet Menu

Kies met Pasen voor het Vis Gourmet Menu

Kies met Pasen voor het Vis Gourmet Menu

Vic(toria) heeft last van lentekriebels én overtollige winterkilo's

Heb jij ook last van lentekriebels?

Nu de dagen lengen en de thermometer afgelopen week  zelfs 14 graden aangaf, komen bij mij stilletjes aan ook de lentekriebels boven drijven. Blij met het lekkere weer van de laatste dagen ben ik vandaag dan ook met de lente in mijn bol, mijn kledingkast ingedoken. De dikke gebreide truien, leggings en panty’s heb ik alvast uit mijn kast verwijderd en naar de zolder verplaatst. Daar ligt mijn kleurrijke lentegarderobe te wachten op die échte allereerste lentedag. Mijn oog valt in mijn 'lentekast' meteen op een 7/8 broek met multicolor bloemendessin. Vorig jaar was dit mijn lievelingsbroek. Niet alleen door het vrolijke bloemmotief maar zeker ook door het hoge percentage stretch. ‘Zou die nog passen?’

Hoe kom je van die overtollige winterkilo’s af?

Na een uurtje van T-shirts, blouses, jurkjes etc. passen, heb ik een hele vuilniszak verzameld vol met ‘te kleine kleding’. De moed is me een beetje in de schoenen gezonken. De afgelopen wintermaanden zijn de kilo’s er aangevlogen met als resultaat: ‘Niks past...nou ja,bijna niks!' Broeken en rokken met elastiek zijn een goed alternatief voor mijn uitdijende lichaam. Daar heb ik er gelukkig ook altijd verschillenden van in mijn 'lentekast' liggen.

Gezond gourmetten met Pasen

“Gaan we met de paasdagen gourmetten lieverd?” Mijn man kijkt me vragend aan terwijl hij  gezeten aan de keukentafel, geniet van het avondeten: zuurkoolstamppot met braadworst. Runderbraadworst wel te verstaan. Die is minder vet. “Wat jij wil schat, mij is alles prima.  (Veel) eten is voor mij vanaf vandaag verboden terrein, zoals ik je net al vertelde.” Manlief lacht en weet alweer hoe laat het is. “Ik bestel voor jou wel een Vis Gourmet Menu, dan kun je lekker gezond gourmetten met Pasen”, vervolgt hij. Zo probeert hij mij enigszins op te fleuren na mijn teleurstellende pas-sessie van vanmiddag. ‘Och die lieverd', denk ik bij mezelf. 'Dik of dun, hij houdt toch wel van me. Nu ikzelf nog haha ha!'