Rustieke Streekfrites

Rustieke Streekfrites

Rustieke Streekfrites

Jelle presenteert het Mossel Seizoensbox Menu

Bedrijfsbezoek

Jeroen en ik ( culinaire-creasofen van Het Mossel Seizoensbox Menu) zijn op bedrijfsbezoek bij Jongen-Budé, het familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in het telen, verwerken en leveren van de beste aardappelen en verse voorgebakken friet. We zijn voor onze Mossel Seizoensbox namelijk op zoek naar een kwalitatief uitstekend én smakelijk aardappelproduct. Uiteraard willen wij het beste voor onze klanten vandaar dat we deze rondleiding georganiseerd hebben op dit prachtige Limburgse bedrijf. We willen natuurlijk wel met eigen ogen zien waar onze friet vandaan komt.

Trotse eigenaar aan het woord

Na een vriendelijke ontvangst met een lekker kopje koffie, steekt de eigenaar van Jongen- Budé van wal over het productieproces (van aardappel tot streekfriet): “Op onze eigen akkers in Berg en Terblijt worden de beste aardappelen geteeld, die we vervolgens zorgvuldig rooien, wassen, schillen en snijden. Dit gebeurt allemaal op ons bedrijf, waar we er alles aan doen om onze klanten, waaronder nu ook A-Z Barbecue Service, de allerbeste aardappelproducten te bieden. Onze verse streekfriet wordt gebruikt door vele cafetaria’s en frituren in Limburg. Maar we leveren ook aan restaurants, waar onze voorgebakken friet steeds populairder wordt. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat onze klanten willen en we staan dan ook altijd klaar om hen te adviseren en te helpen.”

Lokaal zaken doen

Na zijn uitleg worden we door hem naar buiten gedelegeerd naar hun akkers in Berg en Terblijt, waar we met onze handen in de klei onze eigen aardappelen mogen rooien. “Heerlijk, je eigen rustieke streekfrites rooien hè Jelle?”, hoor ik Jeroen naar mij roepen. Ik kijk opzij en zie een glimlach van oor tot oor op het gezicht van mijn collega. Hij heeft van beide handen een soort  kommetje gemaakt waarin hij zijn 'zelfgemaakte frietje in wording' met zorg bewaard. “Ik heb nog nooit zoveel zin in friet gehad als nu”, roep ik lachend terug  terwijl ook ik mijn zelf gerooide aardappelen als een gevonden schat meeneem de fabriek in. Daar worden onze aardappels zorgvuldig gewassen, geschild, gesneden en gebakken. Op het einde van onze excursiedag staat er warempel een dampend, eigen gerooid patatje, op het menu. Ik neem met zorg een net uit de olie gehaalde goudgele stengel zo groot als mijn wijsvinger van mijn bord, blaas erop om de ergste hitte te koelen en stop het uiteindelijk in mijn mond. 'Tjezus, hoe lekker...hier hoeft zelfs geen mayo bij', denk ik bij mezelf. Mijn collega-creasoof Jeroen denkt zo te zien hetzelfde want hij is plots met stomheid geslagen. En niet omdat ie niet met volle mond durft te praten. Nee. Dit bedrijf levert kwaliteit. Hier gaan we in de toekomst zeer zeker zaken mee doen. Blij dat we een geslaagd bedrijfsbezoek achter de rug hebben, rijden we naar huis. Helemaal voldaan. Wat lekker eten (en goede zaken doen) al niet met een mens kan doen haha!

Jelle:"Onze samenwerking met Jongen-Budé is inmiddels een feit."

 

.

.