NIEUW: Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu

NIEUW: Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu

NIEUW: Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu

Mosselen inkopen

Voor het Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu zijn wij als bedrijf op advies van onze 'creasofen Jelle en Jeroen' een samenwerking aangegaan met Koninklijke Prins & Dingemanse welke gevestigd  is te Yerseke: van oudsher het centrum van de schelpdierkweek in Nederland. Sinds 1880 zijn zij één van de pioniers in de oester- en mosselkweek. Hun jarenlange ervaring in respectvol omgaan met pure natuurproducten is terug te vinden in hun manier van werken en in de kwaliteit van hun mosselen, wat  weer uitstekend past bij onze A-Z visie op kwaliteit en duurzaam ondernemen.

Binnen 24 uur vers op tafel

De Zeeuwse bodemcultuur mossel is wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Zeeuwse bodemcultuur mosselen worden gekweekt, namelijk in gebieden met de juiste bodemgesteldheid en in relatief ondiep water, zodat de mosselen van voldoende voedsel verzekerd zijn. In deze schelp zit heerlijk mals mosselvlees waarvan je zult watertanden. De Zeeuwse mosselen worden binnen 24 uur na vangst in de Oosterschelde al naar A-Z Barbecue Service gebracht.

Onze culinaire creasofen aan het woord

Jelle: "Ik ben een dag mee geweest op mosselvangst en dat was, kan ik je oprecht zeggen, een hele ervaring. Normaal breng ik mijn dag door op kantoor met een groen uitzicht, maar zo een uitzicht als die mosselvangers hebben, daar kan niks tegenop. Die oneindigheid en onvoorspelbaarheid van de zee, maakt je als mens nederig. Alle zeevruchten vormen daarbij een delicatesse op zich. Die onderwaterwereld laat me keer op keer smullen en daarom moest er wat mij betreft een seizoenbox komen met een visgerecht. Gelukkig was mijn collega culinaire-creasoof én visliefhebber Jeroen het meteen met me eens. Gehuld in regenpak en met rubberlaarzen tot over onze knieën voeren we daarom als echte mosselvissers een dagje mee met de YE-96 Jan Prins, een zeer moderne mosselkotter. We wilden natuurlijk wel weten waar en hoe onze mosselen gevangen zouden worden en dat weten we nú. Hoe ze smaken weten we nú ook: Hééérlijkkk!!! Onze chefkoks hebben nog wat A-Z kruiden, wat mosselgroentes en een overzichtelijke bereidingskaart bijgevoegd zodat je lekker makkelijk kunt gaan genieten van vers bereide mosselen in eigen tuin of op eigen balkon."

Jeroen: "Het ontwikkelen van het Zeeuwse Mosselen Seizoensbox Menu was een leuk en leerzaam project. Na 9 maanden van mosselen bereiden, proeven en zelfs  een dagje meevaren met échte mosselvissers is ons mosselkindje geboren: Het Zwarte Goud. Benieuwd naar de verdere inhoud van de mosselbox? Ik zal het je vertellen: Als voorgerecht krijg je een verse mosselsoep voorgezet met stukjes mosselen, gegarneerd met dragon. Het voorgerecht wordt opgevolgd door heerlijke Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse met verse Limburgse Streekfriet van Jongen-Budé, dit alles wederom gegarneerd met verse dragon. Om deze heerlijke maaltijd koninklijk af te sluiten krijg je als nagerecht een aardbei-pistache lingot. Voor deze mosselbox is een bijpassende witte wijn gekozen: de Franck Massard Más Amor Verdejo 2021. Zoals je leest is dit een zeer uitgebalanceerde luxe seizoensbox waar ik en mijn collega-creasoof Jelle wederom enorm trots op zijn.Smakelijk alvast!"